Smaczna Kuchnia
Odyseja smaku, czyli zjedz ośmiornicę w Świętokrzyskiem
Od lat rośnie świadomość kulinarna Polaków. Coraz częściej gotujemy, wychodząc poza ramy kuchni naszych mam i babć dobrze znanych z dzieciństwa. Sięgamy po nowe produkty, nowe przepisy, szukamy inspiracji. Z rosnącą świadomością idzie wzrost oczekiwań względem restauracji, także hotelowych.
Firmy mówią Ciekawe firmy Smaczna Kuchnia WięcejZastosowanie oleju z czarnuszki
Olej z czarnuszki ma wiele właściwości, które sprawiają, że cieszy się rosnącą popularnością. Już od wieków znajdował zastosowanie przy wrzodach, a jako dodatek do potraw nadawał im korzenny posmak.
Firmy mówią Dobre zdrowie Smaczna Kuchnia WięcejWiosną postaw na zielone koktajle
Lato zbliża się wielkimi krokami, temperatura na zewnątrz wzrasta, a my chcemy czuć się lekko i zdrowo. Co zatem powinniśmy zrobić? Pić owocowo-warzywne zielone koktajle. Jakie wartości odżywcze zawierają i dlaczego powinniśmy włączyć je do naszego menu?
Firmy mówią Dobre zdrowie Smaczna Kuchnia WięcejNowe warsztaty dla właścicieli i personelu sklepów spożywczych w Akademii Inspiracji MAKRO
W Akademii Inspiracji MAKRO w Warszawie ruszają nowe warsztaty dedykowane sektorowi handlu tradycyjnego. Na właścicieli i personel sklepów spożywczych czekają prowadzone przez profesjonalnych trenerów szkolenia z zakresu kawy, win i serów oraz aktywnej sprzedaży.
Firmy mówią Polecane wydarzenia Smaczna Kuchnia WięcejJe się uszami
Atrakcyjność produktów spożywczych zależy od wielu czynników takich jak wygląd, aromat i smak. Z badań prowadzonych na Wydziale Nauk o Żywności SGGW przez dr hab. Agatę Marzec, prof. SGGW wynika, że w ocenie żywności dużą rolę odgrywają także wrażenia słuchowe. Co więcej, akustyczne parametry żywności są wysoko skorelowane z jakością konkretnego produktu, zwłaszcza jego świeżością. Zwiędnięta sałata czy zawilgocone herbatniki są o wiele mniej apetyczne niż te chrupiące.
Technologia na co dzień Smaczna Kuchnia WięcejNie daj się przeziębieniu
Marchew, seler i burak – tak niewiele trzeba, by w oka mgnieniu przygotować pełen witamin sok, który pomoże wzmocnić naszą odporność i doda energii na cały dzień. Do jego wykonania niezbędna będzie dobra wyciskarka, najlepiej wolnoobrotowa JSM 4012 od Amica, która pozwoli wycisnąć z warzyw i owoców maksymalną ilość wartości odżywczych.
Firmy mówią Dobre zdrowie Technologia na co dzień Smaczna Kuchnia WięcejWiosenna dieta. 6 zasad, które pomogą w walce z zimowym sadełkiem
Gdy tylko robi się nieco cieplej, większość z nas zaczyna przegląd swojej garderoby. Nierzadko okazuje się wówczas, że wiosenne ubrania stały się nieco… za małe. Winnym tej sytuacji nie jest jednak zbyt wysoka temperatura, w której upraliśmy ciuchy ale... kilogramy, o które „wzbogaciło” się po zimie nasze ciało. Co zatem zrobić, by zgubić ten balast i w zdrowy sposób...
Firmy mówią Dobre zdrowie Smaczna Kuchnia WięcejCzy wegetarianizm to przyszłość?
Bycie wege stało się jednym z gorących trendów żywieniowych i wpisało się jako styl życia wielu ludzi – jest to też widoczne zarówno w domowym menu, jak i w restauracjach. Nic w tym dziwnego – jarosze chwalą sobie dobre samopoczucie, smukłą sylwetkę, a także odkrywanie nowych horyzontów kulinarnych. Czy to oznacza, że za kilka lat wszyscy będziemy dążyli do ograniczenia, a nawet całkowitego wykluczenia mięsa z diety? Czy wegetarianizm ma szansę „zawładnąć” żywieniowym światem?
Firmy mówią Dobre zdrowie Smaczna Kuchnia WięcejBezcukrowa drożdżówka z SGGW
Tłusty czwartek to trudny dzień dla osób na dietach, zwłaszcza cukrzyków. Kiedy wszyscy wokół licytują się, kto zjadł więcej lukrowanych i nadziewanych pączków, im nie pozostaje nic innego, jak tylko obejść się smakiem. Jest jednak szansa, że za rok osoby unikające w swojej diecie produktów o wysokim indeksie glikemicznym także będą miały swój przysmak. Prof. dr hab. Danuta Kołożyn-Krajewska i dr inż. Aleksandra Szydłowska z Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW opracowały przepis na wyjątkową drożdżówkę, która w swoim składzie nie ma ani grama cukru, a do tego zawiera wartościowe dodatki prozdrowotne.
Firmy mówią Smaczna Kuchnia Więcej3 pomysły od Amica, by dzieci jadły zdrowo!
Marchew, brokuły czy buraki – wiele dzieci krzywi się już na sam dźwięk tych słów. Zachęcenie najmłodszych do spróbowania warzyw i owoców bywa trudnym zadaniem. Jak sprawić, by zaczęły jeść zdrowe posiłki, których wcześniej nie chciały nawet skosztować? Amica ma kilka pomysłów!
Firmy mówią Dobre zdrowie Nasze Dzieci Smaczna Kuchnia Więcej
Autor artykułu zapomniał chyba że są również kobiety które marzą o tym żeby mieć nie tyle duży biust co w ogóle coś co można nazwać biustem. Sama mam z tym problem i robię co mogę żeby powiększyć choć trochę moje piersi stosuję różne tabletki jak Breastfem czy kremy na bazie Soi trochę to pomaga piersi są jędrniejsze i większe o jeden rozmiar ale to jest dużo pracy i zaangażowania. Myślę że powiększenie piersi jest trudniejszym zadaniem niż ich pomniejszenie.