Smaczna Kuchnia

Ewa Wachowicz pisze dla Wirtualnej Polski  0

Ewa Wachowicz pisze dla Wirtualnej Polski

2018-07-17 12:14 0 komentarzy

Nową felietonistką serwisu WP Kuchnia została Ewa Wachowicz. Każdego miesiąca będzie przygotowywać materiały na tematy kulinarne i lifestyle’owe. W serwisie powstaje również baza autorskich przepisów.

Więcej
Co warto wiedzieć o chlebie żytnim? 0

Co warto wiedzieć o chlebie żytnim?

2018-07-11 07:00 0 komentarzy

Pieczywo żytnie - podobnie jak pszenne - nadaje się do komponowania kanapek, grzanek czy tostów. Świetnie sprawdzi się także jako dodatek do kremowych zup. Dietetyk Lucyna Michalak-Klimczak dzieli się kulinarnymi inspiracjami i podpowiada o czym należy pamiętać wybierając żytnie pieczywo.

Więcej
Poziomki, jeżyny i porzeczki – sezon na leśne owoce 0

Poziomki, jeżyny i porzeczki – sezon na leśne owoce

2018-07-02 09:17 0 komentarzy

Trwa sezon na owoce leśne, które poza świetnym smakiem zawierają wiele cennych witamin i minerałów niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu. Jakie witaminy i minerały zawierają poziomki, porzeczki i jeżyny oraz jak wpływają na nasze zdrowie?

Więcej
Domowe lody śmietankowe - przepis 0
Wakacje to najlepszy czas na odchudzanie – brzmi nieprawdopodobnie, a jednak … 0

Wakacje to najlepszy czas na odchudzanie – brzmi nieprawdopodobnie, a jednak …

2018-06-25 08:00 0 komentarzy

Nadchodzi lato, a ty nie zdążyłaś zrzucić zimowych, nadprogramowych kilogramów? Nie szkodzi. Wakacje to doskonały czas, aby zdrowo i bezpiecznie się ich pozbyć.

Więcej
Żelki z warzyw? Czemu nie!  0

Żelki z warzyw? Czemu nie!

2018-06-13 08:00 0 komentarzy

Na Wydziale Nauk o Żywności powstała alternatywa dla popularnych słodyczy – żelek. Zmieniające się trendy żywieniowe kreują potrzebę tworzenia nowych produktów. Świadomi konsumenci chętniej sięgają po te z większą zawartością składników bioaktywnych lub z obniżoną zawartością tych niepożądanych. Na rynku pojawia się coraz więcej zdrowszych alternatyw dla popularnych słodyczy, np. czekolada o zmniejszonej zawartości cukru, batony bezglutenowe.

Więcej
Postaw na warzywa sezonowe – szpinak i szparagi 0

Postaw na warzywa sezonowe – szpinak i szparagi

2018-05-25 08:00 0 komentarzy

W maju nie zapomnijmy o włączeniu do swojego jadłospisu zielonych sezonowych warzyw. Poza smakiem i pięknym wyglądem zawierają wiele witamin i składników odżywczych. Jakie korzyści wpłyną z jedzenia świeżego szpinaku i szparagów? O tym w artykule poniżej.

Więcej
Odyseja smaku, czyli zjedz ośmiornicę w Świętokrzyskiem 0

Odyseja smaku, czyli zjedz ośmiornicę w Świętokrzyskiem

2018-05-23 08:00 0 komentarzy

Od lat rośnie świadomość kulinarna Polaków. Coraz częściej gotujemy, wychodząc poza ramy kuchni naszych mam i babć dobrze znanych z dzieciństwa. Sięgamy po nowe produkty, nowe przepisy, szukamy inspiracji. Z rosnącą świadomością idzie wzrost oczekiwań względem restauracji, także hotelowych.

Więcej
Zastosowanie oleju z czarnuszki 0

Zastosowanie oleju z czarnuszki

2018-05-12 08:00 0 komentarzy

Olej z czarnuszki ma wiele właściwości, które sprawiają, że cieszy się rosnącą popularnością. Już od wieków znajdował zastosowanie przy wrzodach, a jako dodatek do potraw nadawał im korzenny posmak.

Więcej
Wiosną postaw na zielone koktajle 0

Wiosną postaw na zielone koktajle

2018-05-01 08:00 0 komentarzy

Lato zbliża się wielkimi krokami, temperatura na zewnątrz wzrasta, a my chcemy czuć się lekko i zdrowo. Co zatem powinniśmy zrobić? Pić owocowo-warzywne zielone koktajle. Jakie wartości odżywcze zawierają i dlaczego powinniśmy włączyć je do naszego menu?

Więcej

Najnowsze komentarze

Nowe platformy do bel słomy
bXNraXAucGw# eciveqi-a.anchor.com [URL=h...
~
Czosnek – naturalny antybiotyk
Interested in hardrock? How about KISS? ...
~EJslielo