Smaczna Kuchnia
Obalamy popularne mity o zamrażaniu żywności
Produkty przechowywane w minusowych temperaturach dłużej zachowują swoją świeżość i walory smakowe, dlatego nieocenioną częścią każdej lodówki jest zamrażalnik. Letnie owoce, pieczeń ze świąt czy chleb ,,na zapas” możemy trzymać w nim nawet przez kilka miesięcy. Warto jednak wiedzieć, które z popularnych „prawd” o zamrażaniu to mity. Czas rozprawić się z nimi raz na zawsze.
Firmy mówią Smaczna Kuchnia Po godzinach WięcejWata cukrowa o obniżonej zawartości cukru
Delikatne, lekkie, lepkie i słodkie nitki waty cukrowej to smakołyk, za którym przepadają nie tylko dzieci. Niestety, radość towarzysząca jedzeniu dość szybko przechodzi w poczucie winy spowodowane spożyciem dużej liczby kalorii, w dodatku pochodzących z samego cukru, odpowiedzialnego m.in. za tycie i próchnicę. Studentki z Wydziału Nauk o Żywności SGGW wpadły na pomysł stworzenia tej słodkiej chmurki w wersji mniej kalorycznej, a w dodatku zawierającej składnik zabezpieczający zęby przed zepsuciem.
Firmy mówią Technologia na co dzień Smaczna Kuchnia WięcejBataty – właściwości odżywcze i zastosowanie
Jeszcze kilka lat temu niewiele osób słyszało o batatach. Obecnie jednak stają się coraz popularniejszym dodatkiem lub składnikiem potraw. Warto zatem poznać ich właściwości odżywcze i zdrowotne, ponieważ zawierają ich więcej niż tradycyjne ziemniaki.
Firmy mówią Smaczna Kuchnia WięcejZdrowe pieczenie podczas świąt
Święta Bożego Narodzenia to nie tylko odpoczynek i czas przyjemnie spędzony z rodziną, ale także okres intensywnych przygotowań i gotowania. W tym okresie ryby, barszcz z uszkami czy pierogi z kapustą i grzybami zajmują wyjątkową pozycję na stole. Jednak czymże byłoby Boże Narodzenie bez makowca czy piernika? Jak przygotować świąteczne wypieki nie rezygnując ze zdrowego stylu życia?
Firmy mówią Dobre zdrowie Smaczna Kuchnia WięcejCykoria – niedoceniane warzywo o świetnych właściwościach
Sezon na cykorię rozpoczyna się w Polsce w listopadzie i trwa aż do kwietnia. Mimo ogólnej dostępności, nie cieszy się dużą popularności i jest rzadko wykorzystywana w kuchni. Czas to zmienić, ponieważ jest niezwykle bogatym źródłem witamin i minerałów.
Firmy mówią Dobre zdrowie Smaczna Kuchnia WięcejCiasteczka francuskie
Pyszne, rozpływające się w ustach ciasteczka z ciasta francuskiego.
Smaczna Kuchnia Kuchnia Pani Ani WięcejEkologiczna mleczarnia z serca Mazur
EkoŁukta to pierwsza mleczarnia w Polsce, która w 2008 rozpoczęła produkcję ekologicznego nabiału na szeroką skalę. Jako jedyna jest sprofilowana wyłączenie na wytwarzanie produktów organicznych i oferuje konsumentom ich pełny asortyment.
Firmy mówią Ciekawe firmy Smaczna Kuchnia WięcejKibicujmy naszym! Przysmaki, których nie doceniamy
Wielu z nas pamięta czasy, gdy to, co egzotyczne wydawało się lepsze. Produkty lokalne, regionalne czy wiejskie jeszcze niedawno traktowane były jak ubogi krewny. Dzisiaj doceniamy całe mnóstwo wartościowego „superjedzenia” pochodzącego z naszej szerokości geograficznej.
Firmy mówią Dobre zdrowie Smaczna Kuchnia WięcejWłaściwości i zastosowanie kaszy kus kus w diecie
Bardzo mało osób zna właściwości kaszy kus kus, która nie jest zresztą zbyt popularna w naszym kraju, czas najwyższy uświadomić sobie jednak, iż ze względu na swoje właściwości jest ona czymś na co warto zwrócić swoistą uwagę.
Firmy mówią Dobre zdrowie Smaczna Kuchnia WięcejGruszki i jabłka, czyli o zaletach polskich jesiennych owoców
Jabłka i gruszki to jedne z najpopularniejszych owoców w naszym kraju. Ich smak, dostępność oraz bogactwo witamin i minerałów sprawiają, że cieszą się popularnością przez cały rok. Jak wpływają na zdrowie i jakie cenne składniki posiadają?
Dobre zdrowie Smaczna Kuchnia Więcej
Autor artykułu zapomniał chyba że są również kobiety które marzą o tym żeby mieć nie tyle duży biust co w ogóle coś co można nazwać biustem. Sama mam z tym problem i robię co mogę żeby powiększyć choć trochę moje piersi stosuję różne tabletki jak Breastfem czy kremy na bazie Soi trochę to pomaga piersi są jędrniejsze i większe o jeden rozmiar ale to jest dużo pracy i zaangażowania. Myślę że powiększenie piersi jest trudniejszym zadaniem niż ich pomniejszenie.