Technologia na co dzień

Lato – czas włamań. Jak zniechęcić nieproszonych gości?  0

Lato – czas włamań. Jak zniechęcić nieproszonych gości?

2018-07-14 08:00 0 komentarzy

Wyjeżdżając na wakacje martwimy się nie tylko o pogodę na miejscu, ale również o nasze domy – często pozostawione bez opieki. Czujny, życzliwy sąsiad, osiedlowy monitoring lub elektroniczny programator czasowy pomogą rozwiązać problem i zrelaksować się podczas upragnionego urlopu. Ale doskonałym i niezastąpionym strażnikiem naszego dobytku mogą być również bezpieczne okna.

Więcej
Własny climat control w Teatrze Szekspirowskim? To możliwe!  0

Własny climat control w Teatrze Szekspirowskim? To możliwe!

2018-07-13 12:43 0 komentarzy

Gdański Teatr Szekspirowski wzbogacił się o ciekawą instalację. W holu wejściowym stanęła interaktywna poczekalnia, dostępna dla widzów podczas oczekiwania na spektakl czy koncert. Za pomysł i realizację odpowiada Grupa GPEC, która jest partnerem Teatru.

Więcej
Żelki z warzyw? Czemu nie!  0

Żelki z warzyw? Czemu nie!

2018-06-13 08:00 0 komentarzy

Na Wydziale Nauk o Żywności powstała alternatywa dla popularnych słodyczy – żelek. Zmieniające się trendy żywieniowe kreują potrzebę tworzenia nowych produktów. Świadomi konsumenci chętniej sięgają po te z większą zawartością składników bioaktywnych lub z obniżoną zawartością tych niepożądanych. Na rynku pojawia się coraz więcej zdrowszych alternatyw dla popularnych słodyczy, np. czekolada o zmniejszonej zawartości cukru, batony bezglutenowe.

Więcej
Najczęstsze błędy przy prowadzeniu bloga 0

Najczęstsze błędy przy prowadzeniu bloga

2018-05-24 09:00 0 komentarzy

Prowadzenie bloga to znakomity sposób na reklamowanie własnego biznesu. Jednak nie jest to wcale takie proste i nadal wiele firm w błędny sposób podchodzi do tematu blogowania. W tym artykule omówimy zatem najczęstsze błędy przy prowadzeniu bloga

Więcej
Dlaczego pozycjonowanie stron musi kosztować 0

Dlaczego pozycjonowanie stron musi kosztować

2018-05-16 08:00 0 komentarzy

Wiele reklam firm zajmujących się pozycjonowaniem kusi niskimi cenami i obietnicą natychmiastowego wbicia danej strony do Top 10 wyników wyszukiwania Google. Czy jednak jest to możliwe? Czy SEO wykonywane po kosztach ma rację bytu?

Więcej
TAURON: blok 910 MW w Jaworznie zaliczył kluczowy test technologiczny  0

TAURON: blok 910 MW w Jaworznie zaliczył kluczowy test technologiczny

2018-04-27 05:00 0 komentarzy

Blok energetyczny 910 MW w Jaworznie przeszedł udaną próbę ciśnieniową. To jeden z najważniejszych etapów inwestycji. Powodzenie tego testu oznacza potwierdzenie szczelności i zakończenie montażu części ciśnieniowej kotła. Zaawansowanie budowy bloku przekroczyło już 60 procent.

Więcej
Poczta Polska rozpoczyna największe w Polsce testy samochodów elektrycznych  0
Wiosenne SPA w ogrodzie  0

Wiosenne SPA w ogrodzie

2018-04-18 09:00 0 komentarzy

Wiosenna aura, promienie słoneczne zaglądają coraz częściej do naszych okien. Nadchodzi czas relaksu i odpoczynku na świeżym powietrzu. Pierwszym krokiem jest jednak oszacowanie, jak wyglądają po zimie nasze meble ogrodowe, szczególnie, jeśli wykonane są z drewna. Czy nadają się do użytku, czy wymagają zabiegów renowacyjnych?

Więcej
Słynny cyrk korzysta z polskiej myśli technicznej  0

Słynny cyrk korzysta z polskiej myśli technicznej

2018-04-08 09:00 0 komentarzy

Cirque du Soleil, jedna z największych firm rozrywkowych w swojej branży, której widowiska obejrzało już ponad 190 milionów ludzi na świecie, codziennie stoi przed wyzwaniami logistycznymi i technicznymi, od których zależy powodzenie projektu. Jednym z ważnych rozwiązań usprawniających funkcjonowanie cyrku, jest system monitoringu temperatury dostarczony przez polsko-francuską firmę Blulog.

Więcej
Je się uszami  0

Je się uszami

2018-04-06 12:00 0 komentarzy

Atrakcyjność produktów spożywczych zależy od wielu czynników takich jak wygląd, aromat i smak. Z badań prowadzonych na Wydziale Nauk o Żywności SGGW przez dr hab. Agatę Marzec, prof. SGGW wynika, że w ocenie żywności dużą rolę odgrywają także wrażenia słuchowe. Co więcej, akustyczne parametry żywności są wysoko skorelowane z jakością konkretnego produktu, zwłaszcza jego świeżością. Zwiędnięta sałata czy zawilgocone herbatniki są o wiele mniej apetyczne niż te chrupiące.

Więcej

Najnowsze komentarze

Nowe platformy do bel słomy
bXNraXAucGw# eciveqi-a.anchor.com [URL=h...
~
Klasy patronackie „DOBRY MONTAŻ” w całej Polsce!
super inicjatywa! dobry montaż to podst...
~zomka
Wysyłasz dziecko na wakacje – zadbaj o jego zdrowie!
zdecydowanie warto sie szczepić na Pneu...
~Milena
Jaka firma jest idealnym kandydatem do bankructwa
Czasem działaniami wewnątrz firmy moż...
~Fran24
Jaka firma jest idealnym kandydatem do bankructwa
może i tak, ale jak sam piszesz - częs...
~kolo33
Jaka firma jest idealnym kandydatem do bankructwa
Kolo trochę to upraszczasz, zatory czę...
~hardig