Jedzenie to część naszego życia, ma na celu zaspokoić potrzeby energetyczne naszego organizmu ale też sprawiać przyjemność i zapewnić życie w zdrowiu.

Pokarm dla nas samych i dla naszych dzieci musi być zatem odpowiednio przygotowany, wyprodukowany w sprzyjających warunkach tak abyśmy mogli cieszyć się smakiem potraw i jednocześnie zachować zdrowie . W obecnych czasach kiedy jedzenie produkuje się w sposób masowy w wielkich fabrykach gdzie do serów, soków czy słodyczy dodaje się ulepszacze i konserwanty gdzie zwierzętom podaje się antybiotyki i hormony aby rzadziej chorowały i szybciej rosły. Żyjemy w czasach fastfood-ów i nie chodzi tu tylko o szybkie jedzenie na mieście ale o przygotowywanie w domu potraw, zupek czy sosów z torebki.

Czy chcemy tak żyć? Czy takie jedzenie rzeczywiście nam smakuje?

Nowe choroby cywilizacyjne (rak, otyłość) są przecież skutkiem złego odżywiania, dostarczania do organizmu ogromnych ilości konserwantów, antybiotyków które kumulują się w organizmie jednocześnie uzależniając nas od śmieciowego jedzenia.

Zmieńmy swoje przyzwyczajenia aby żyć w zdrowiu i dobrej kondycji przez długie lata.

Jedząc ekologiczną żywność dostarczymy organizmowi więcej witamin i składników mineralnych. Możemy być pewni że nie będziemy sami sobie aplikować kolejnej dawki antybiotyków czy hormonów. Lepsze walory smakowe tych produktów również mają niebagatelne znaczenie.

 

Przepis na zdrowie-żywność ekologiczna to sklep w którym znajdziecie Państwo certyfikowane produkty ekologiczne bez konserwantów i barwników, wyprodukowane w czystym środowisku zgodnie ze standardami produkcji żywności ekologicznej.